skip to Main Content

ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops: Έκανε δυναμική “πρεμιέρα” στη Θεσσαλονίκη!

Η κορυφαία διοργάνωση 3×3 έκανε την πρώτη της “στάση” στη Βόρεια Ελλάδα, χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές στους συμμετέχοντες και τους θεατές!

Το ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops ανέβηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας το “ταξίδι” του σε γειτονιές και πόλεις της Ελλάδας για να διαδώσει το μπάσκετ 3×3 και να αναδείξει τους καθημερινούς  πρωταγωνιστές κάθε γειτονιάς. Το Σάββατο 30 Μαρτίου, η εκδήλωση της ΔΕΗ σε συνεργασία με το Eurohoops  γέμισε με ενέργεια τον Δήμο Αμπελοκήπων. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο μεταμορφώθηκε σε ένα μπασκετικό πολυχώρο με δύο γήπεδα 3×3 και ποικίλες παράλληλες δραστηριότητες.

Παιδιά ακαδημιών της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενα από γονείς, φίλους, αλλά και προπονητές, ερασιτέχνες και βετεράνοι αθλητές βρέθηκαν στους Αμπελόκηπους για το ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops. Τα κορίτσια έκαναν πιο έντονη την παρουσία τους από ποτέ, αφού στις δύο μικρές ηλικιακές κατηγορίες (10-13, 14-17) δύο ομάδες κοριτσιών έφτασαν στην Τελική Φάση, ενώ στο Open Challenge “Μουσικές μπάλες” νικήτρια αναδείχθηκε μια μικρή αθλήτρια τοπικής ομάδας. Τα παιχνίδια των ενηλίκων κέντρισαν το ενδιαφέρον· ο Τελικός ήταν, μάλιστα, πολύ υψηλού επιπέδου, με τους γείτονες να βγαίνουν ακόμη και στα μπαλκόνια για να παρακολουθήσουν και τους φιναλίστ να δικαιούνται και με το παραπάνω τα δώρα της ΔΕΗ και του Eurohoops. Ο Freestyler Dude K “μάγεψε” για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη, με τα αγόρια και τα κορίτσια να τρέχουν να τον συγχαρούν μετά το Street Basketball Show του και τους μεγαλύτερους να δίνουν το πιο δυνατό  χειροκρότημα για  το εντυπωσιακό trick shot του. Τα δύο μπασκετικά challenges για τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, το Face Painting corner όπου τα παιδιά βάφτηκαν στα χρώματα και τα σχέδια του ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops και το 360° Photobooth ολοκλήρωσαν την μοναδική εμπειρία προσφέροντας χαμόγελα στους μικρούς επισκέπτες.

Το ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops, εστιάζοντας στην τοπική κουλτούρα κάθε πόλης, είχε ως καλεσμένο στην πρώτη διοργάνωσή του στη Θεσσαλονίκη τον Robert Gallinat. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας του Άρη, με πλούσια καριέρα στο κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ, NCAA, και μετέπειτα στην Ευρώπη, που έχει ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν στη Basket League και στο Eurocup, έβγαλε φωτογραφίες, μοίρασε αυτόγραφα, ενώ δεν δίστασε να κάνει σουτάκια μαζί με τους συμμετέχοντες. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Γιώργος Καζαντίδης, και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Το ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops ταξιδεύει σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με στόχο την άθληση, την ψυχαγωγία και την διάδοση του 3×3, του δημοφιλούς, γρήγορου και δυναμικού παιχνιδιού που από τους «δρόμους» βρέθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες, , αναδεικνύοντας τους καθημερινούς «πρωταγωνιστές». Μετά τον Κορυδαλλό, την Βούλα, το Λαύριο, τη Μεταμόρφωση και τους Αμπελόκηπους θα ακολουθήσουν ακόμη 9 γειτονιές των δύο πολυπληθέστερων πόλεων της Ελλάδας ως τον Οκτώβριο.

Υπό την αιγίδα:

Δραστηριότητες

Αγώνες 3x3
Shooting Challenge
360° Photobooth
Open Challenge
Dude-K Freestyle
Street Basketball Show
Facepainting Corner

Έπαθλα

10-13

1oι νικητές: Κύπελλο, μετάλλια, winner jerseys, μπάλες της Εθνικής Ομάδας & αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ

2oι νικητές: Μετάλλια, αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ & το Eurohoops

14-17

1oι νικητές: Κύπελλο, μετάλλια, winner jerseys, μπάλες της Εθνικής Ομάδας & αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ

2oι νικητές: Μετάλλια, αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ & το Eurohoops

18+

1oι νικητές: Κύπελλο, μετάλλια, smartwatches, winner jerseys, μπάλες της Εθνικής Ομάδας & αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ

2oι νικητές: Μετάλλια, αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ & το Eurohoops

Shooting Challenge

1oς νικητής: Μπάλα της Εθνικής Ομάδας & αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ

Λοιποί συμμετέχοντες: Αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ

Open Challenge

1oς νικητής: Μπάλα της Εθνικής Ομάδας & αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ

Λοιποί συμμετέχοντες: Αναμνηστικά δώρα από την ΔΕΗ

* Ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό.